|Ergonomische middelen voor op kantoor

Ergonomische middelen voor op kantoor

Tegenwoordig is het niet verstandig om met oude kantoorartikelen te werken. Traditionele bureaus, toetsenboorden , computerschermen en bureaustoelen kunnen op de langen duur zorgen voor lichamelijke klachten. Met ergonomische producten word dit risico sterk verminderd. Door speciale aanpassingen te maken aan bestaande kantoor producten word zo de bloedsomloop bevorderd en klachten op last en irritatie verminderd. Ook helpt het bij het verbeteren van de mentale en fysieke fitheid van werknemers

Zit-sta bureau

Een redelijk nieuw en ook behoorlijk innovatief concept is het zit-sta bureau. Zoals je al dacht kan je bij dit bureau kiezen om te zitten of te staan. Maar het kan ook meer. Door actief te wisselen van posities tijdens het werken verhoog je de fitheid van je lichaam en ben je ook bewuster van je acties tijdens het werken. Ook vordert dit een goede bloedsomloop en verlaagt de kans op last van je knieën

Speciale toetsenboorden

Speciale toetsenboorden met bijvoorbeeld lichtere toetsen voor minder belast en compacter formaat zorgen en voor dat je meer acties kan verrichten met alleen het toetsenboord en niet steeds naar je muis hoeft te gaan. Dit kan namelijk op de langen afstand leiden tot overbelasting. Ook word je werk achter de computer een stuk efficiënter afgewerkt omdat je handen op het toetsenboord blijven.

Ergonomische bureaustoel

Speciaal aangepaste ergonomische bureaustoelen kunnen het risico op opgezette benen vrijwel compleet wegnemen. Door een schommelstand aan de stoel toe te voegen word beweging in de enkels en benen gestimuleerd om zo voor een betere bloedsomloop te zorgen en ook de uiteindelijke lichamelijke fitheid te verbeteren.

Ergonomische muizen

Deze muizen maken vrij wel meteen het werken met een muis een stuk gemakkelijker. Door de vormen van een ergonomische word het werken met een muis een stuk meer ontspannen en ook meer comfortabel.

2018-12-20T16:18:06+01:00 20 december 2018|Geen categorie|

Leave A Comment