|Wat moet je doen als je pand schade oploopt?

Wat moet je doen als je pand schade oploopt?

Hoewel je vanzelfsprekend hoopt dat het je bespaart blijft, kan er schade aan je pand ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een brand in je pand, stormschade aan de buitenkant van je pand, enzovoorts. In zo’n geval zal je de schade door een specialist moeten laten herstellen, om nieuwe schade te voorkomen. Onder meer de dakbedekking kan als gevolg van de stormschade hersteld moeten worden. Een dakdekker kan je hierbij helpen! Voor het herstel van de ontstane schade hoef je vaak niet zelf op te draaien. Door een opstalverzekering af te sluiten worden de kosten voor deze schade vergoed door je verzekeraar.

Schade aan je terras of veranda

Een opstalverzekering vergoedt alle schade aan voorwerpen die je bij een verhuizing niet mee zou nemen naar een nieuwe woning. Denk bijvoorbeeld aan een vloer, een muur, enzovoorts. Hierbij wordt niet alleen naar de elementen in huis gekeken, maar ook daarbuiten. Denk bijvoorbeeld aan de veranda, een tuinhuisje, enzovoorts. Vaak wordt de veranda volledig afgebroken, om instortingsgevaar te voorkomen. Je kunt bij outdoor living mall Fonteyn een nieuwe veranda bestellen en de kosten voor het plaatsen hiervan vergoed krijgen via je verzekeraar.

Tip: bekijk voor het afsluiten van een verzekering altijd eerst de polisvoorwaarden. Vaak wordt er tot een maximumbedrag aan schadevergoeding uitgekeerd door een verzekeraar bij schade aan je pand.

Online verzekeringen vergelijken

Het afsluiten van een opstalverzekering tegen schade aan je pand is steeds gemakkelijker geworden. Waar je voorheen vaak naar een verzekeringsadviseur ging, kun je verzekeringen tegenwoordig zelf op internet vergelijken. Er zijn verschillende websites met handige vergelijkingstools, die het vergelijken van verzekeringen makkelijker maken. Vaak kun je vanuit deze vergelijkingstools direct een nieuwe verzekering afsluiten. Het vergelijken van verzekeringen bij verschillende verzekeraars voorkomt dat je een veel te hoge premie voor je opstal- of inboedelverzekering betaalt.

2018-02-05T10:25:27+00:00 5 februari 2018|Geen categorie|

Leave A Comment