|Tips om je opstal zo efficiënt mogelijk te verhuizen

Tips om je opstal zo efficiënt mogelijk te verhuizen

De periode rondom de verhuizing naar een nieuwe woning is doorgaans behoorlijk hectisch! Denk aan de inboedel die moet worden ingepakt, het vervoer van de inboedel, het versjouwen van zware meubels als kasten en banken, enzovoorts. Om schade aan je opstal te voorkomen, is het raadzaam om vooraf een plan op te stellen. Begin daarbij ruim voor de verhuizing aan het inpakken van je opstal. Zo kun je vooraf selecteren welke spullen je wel en niet mee wilt nemen! Probeer hierover afspraken te maken met de nieuwe bewoners van je huidige woning. Mogelijk kun je bepaalde meubels bij de verkoop van je woning betrekken.

Schakel de hulp van een verhuisbedrijf in

Een opstalverzekering zal de schade aan meubels in huis niet vergoeden, als je deze tijdens de verhuizing zelf veroorzaakt hebt. Verstandiger is het dan ook om een verhuisbedrijf in te schakelen. Verhuisbedrijven hebben de benodigde kennis, ervaring en hulpmiddelen om je opstal op een veilige en efficiënte manier van A naar B te brengen. Ga naar de website van een bekend verhuisbedrijf in Amsterdam, om te kijken welke diensten door verhuisbedrijven worden aangeboden.

Tip: door een deel van de taken bij een verhuizing zelf uit te voeren, kun je besparen op de kosten voor de verhuizing.

Zorg dat je verzekeringen met je mee worden verhuisd

Ook in je nieuwe woning wil je profiteren van de dekking die een opstalverzekering je biedt. Het is daarom belangrijk om niet alleen je inboedel te verhuizen, maar ook je verzekeringen en bijvoorbeeld je energiecontract. Op de website van je verzekeraar vind je meer informatie over het doorgeven van een verhuizing naar een nieuwe woning. Houd er rekening mee dat dit soms een maand voor je vertrek naar je nieuwe woning gebeurd moet zijn.

 

2018-10-03T18:55:24+00:00 3 oktober 2018|Geen categorie|

Leave A Comment