|Vloerverwarming

Vloerverwarming

Heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe vloerverwarming eigenlijk in zijn werking gaat? Er zijn bijvoorbeeld 2 verschillende soorten en je type vloer heeft ook betrekking met de maximale temperatuur van je vloer. Ook is het belangrijk om je af te vragen of je vloerverwarming in je hele huis wilt of dat je deze alleen in de badkamer of een andere kamer wilt. Dit artikel zal je op weg helpen om een keuze te maken.

Elektrisch of warm water

Er bestaan 2 verschillende types vloerverwarming; Elektrische vloerverwarming en warm-water vloerverwarming. Het verschil tussen de twee is dat elektriciteit wat duurder is, echter is het simpel om deze plaatselijk (zoals alleen de badkamer) aan te sluiten. Daarbij is het wel zo dat een elektrische vloerverwarming sneller opwarmt dan vloerverwarming via de CV-ketel. In beide gevallen zal het hoe dan ook vrij lang duren voordat je vloer helemaal is opgewarmd, dus denk er aan of je daar geduldig genoeg voor bent.

Maakt mijn type vloer uit?

Heb je een houten vloer? Dan is het begrijpelijk dat je aarzelt over vloerverwarming, echter is het geen probleem. Het is daarbij wel belangrijk dat je let op de temperatuur, de maximale temperatuur bij een houten en laminaten vloer is het cruciaal om niet boven de 26 graden te komen. Dit komt omdat het hout op hogere temperaturen dan 26 graden gaat krimpen, en daar heeft niemand zin in. In het geval dat je een stenen vloer hebt is de maximale vloertemperatuur 29 graden. Daarbij is het überhaupt niet handig om je vloertemperatuur erg hoog te zetten, aangezien deze waarschijnlijk je energierekening omhoog zal laten schieten. Dit geldt helemaal voor mensen met eens tenen vloerverwarming, daar is het oppervlakte dat verwarmt dient te worden gewoon veel groter dan bij laminaat, hout, of parket. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen met het kiezen tussen de twee vloerverwarmingen en hoe je deze gaat gebruiken.

2017-10-25T14:36:03+00:00 25 oktober 2017|Geen categorie|

Leave A Comment