|Wat te doen na brand in de keuken

Wat te doen na brand in de keuken

Je hoopt natuurlijk dat je er nooit mee te maken zal hebben, maar vaker dan niet gebeurt het uiteindelijk toch, er ontstaat een brand in je huis. Daarbij ontstaan de branden het meest in de keuken, maar wat moet je nou doen als de uiteindelijke schade bekend is? Dit artikel hoopt je bij deze lastige situatie te helpen.

Schade melden

Nadat de brand is geblust is het belangrijk om een schadeformulier in te vullen, deze staat vaak op de website van je verzekeraar, je kan het formulier echter ook telefonisch aanvragen. Vergeet geen foto’s van de schade mee te sturen, aangezien dit alleen maar van pas kan komen bij je verzekeraar. In het geval van grote brandschade is het mogelijk dat je verzekeraar er voor kiest om een schade-expert naar je toe te sturen. Zoals de naam al zegt zal deze persoon de totale schade beoordelen, het is namelijk erg lastig om dit zelf te doen, aangezien je waarschijnlijk niet de waarde weet van alles in je huis.

Nieuwe keuken of is renoveren nog mogelijk?

Na het vaststellen van de schade is het verstandig om (met pijn in je hart) te kijken of je de hele keuken weg moet doen, of dat renovatie nog je redding kan zijn. Keukenrenovatie kan namelijk een stuk goedkoper zijn dan het kopen van een geheel nieuwe keuken. Kijk dus even of je de keukendeurtjes en het keukenblad gewoonweg kan vervangen in plaats van het langdurige proces van keuken kopen moeten herhalen. De voordeligheid van een keukenrenovatie wordt al snel teniet gedaan als je een grote renovatie hebt, dus bij grote brandschade is het waarschijnlijk handiger om een nieuwe keuken te kopen.
Hopelijk heeft dit artikel je op weg geholpen na de brand in je keuken.

2017-10-25T14:34:10+00:00 25 oktober 2017|Geen categorie|

Leave A Comment